Entries Tagged as 'Χωρίς κατηγορία'

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΠΕΤΡ. ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΑΑΔΕ – ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Σας ενημερώνουμε ότι η λήξη της χειμερινής περιόδου διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης είναι η Τρίτη 2 Μαΐου 2017, σύμφωνα με την τροποποίηση διατάξεων του ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» άρ.73.

Διευκρίνιση από Σύνδεσμο Βενζινοπωλών Ηρακλείου (ΣΠΠΗ). Σύμφωνα με την περίπτωση α’, της παρ. 2, του άρθρου 73, του ν.2960/2001 Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας (ΦΕΚ 265 Α’), το πετρέλαιο θέρμανσης και το φωτιστικό πετρέλαιο θέρμανσης, διατίθενται με μειωμένο συντελεστή ΕΦΚ, για τη χρονική περίοδο από τη 15η Οκτωβρίου μέχρι και την 30ή Απριλίου κάθε έτους.
Στην περίπτωση που οι παραπάνω ημερομηνίες συμπίπτουν με μη εργάσιμες ημέρες, ως ημερομηνία λαμβάνεται η προηγούμενη εργάσιμη για την έναρξη και η επόμενη εργάσιμη για τη λήξη.
Επειδή λοιπόν η Κυριακή 30η Απριλίου και η Δευτέρα 1η Μαϊου είναι μη εργάσιμες, η λήξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης ορίζεται για την Τρίτη 2 Μαϊου 2017.

Διαπιστευμενες εταιρειες για ογκομετρηση βυτιων Ν. Ηρακλειου & Οικ. Προσφορες

Η ογκομέτρηση των βυτιοφόρων πρατηρίων καυσίμων ανανεώνεται ανά 10ετία και απαιτείται πλέον να διενεργείται αποκλειστικά από διαπιστευμένους φορείς.
Με την ογκομέτρηση του βυτίου σας, θα ζητήσετε εγχάρακτη σφράγιση της βέργας του βυτιοφόρου (και όχι σφραγίδα με σύρμα), σύμφωνα με την Αγορανομική Διάταξη 14/89 και τους κανόνες ΔΙΕΠΥΥ (2014) .
Σε περίπτωση που υπάρχουν βυτιοφόρα, με πιστοποιητικά ογκομέτρησης σε ισχύ, των οποίων οι βέργες δεν φέρουν εγχάρακτη σφράγιση παρακαλούμε να επικοινωνήσουν άμεσα με το τελωνείο για να προγραμματίσουν τη σφράγιση.

Διαπιστευμένοι φορείς στο Ηράκλειο Κρήτης είναι οι εξής:
ΠΕΤΡΟΤΕΚ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΟΜΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ (ΑΤΕΚΕ)

Ο Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών Ηρακλείου ζήτησε σχετικές οικονομικές προσφορές από τις δύο εν λόγω εταιρείες τις οποίες γνωστοποιούμε προκειμένου να επιλέξουν οι πρατηριούχοι – μέλη μας.

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

http://www.popek.gr/index.php/el/press-release/4388-p-o-p-e-k-deltio-typou
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) υιοθετεί απόλυτα τις θέσεις της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Β.Ε.), στην επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες εκφράζουν στο σύνολο τους, τις πάγιες θέσεις της Π.Ο.Π.Ε.Κ.
Η Π.Ο.Π.Ε.Κ. έχει επισημάνει τα τελευταία χρόνια κατ’ επανάληψη τα οξυμένα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την επιβίωση τους τα Πρατήρια Καυσίμων, [Read more →]

«Οχι» του ΣτΕ σε ανοικτα καταστηματα ολες τις Κυριακες του χρονου

Στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ καταγράφονται τα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών σε σχέση με την αργία της Κυριακής, ενώ κρίνεται αντισυνταγματική η ρύθμιση του θέματος με υπουργική απόφαση αντί προεδρικού διατάγματος. [Read more →]

Να εισακουστουν τα αιτηματα του κλαδου για λιγοτερους φορους ζητΑ Ο Προεδρος τΩΝ ΒενζΙΝΟΠΩλων Ηρακλειου Λ.ΣΑΜΟΛΗΣ

Πόσο ξοδεύουν οι Κρητικοί για βενζίνη και πετρέλαιο
«Φαρμάκι» για την τσέπη των Ελλήνων και των Κρητικών αποτελεί η κυβερνητική εμμονή για συνεχείς αυξήσεις στη φορολόγηση των καυσίμων! Την ίδια ώρα που οι κυβερνώντες διαβεβαιώνουν ότι μάχονται για την ανάπτυξη, εμμένουν – κόντρα στη λογική και κόντρα στις εκκλήσεις των πρατηριούχων για αλλαγή πολιτικής που θα φέρει μεγαλύτερη κατανάλωση και άρα περισσότερα έσοδα στα ίδια τα κρατικά ταμεία – στην ίδια ρότα. Η φορολογία στα καύσιμα αυξάνει… [Read more →]