Entries Tagged as 'Δελτία Τύπου'

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Σοβαρότατες πιέσεις δέχεται η τοπική αγορά υγρών καυσίμων από τις μεγάλες εταιρείες πετρελαιοειδών.
Μετά την πολιτική των εταιρειών να συμπιέζουν δραματικά τα κέρδη των ιδιοκτητών πρατηρίων καυσίμων, τώρα έρχεται να προστεθεί μία ακόμα νέα πρακτική, μέσω της οποίας περνούν στα χέρια τους τα πρατήρια της πόλης, χωρίς απαραίτητα οι καταναλωτές να καταλαβαίνουν την αλλαγή ιδιοκτησίας. Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη στο νομό Ηρακλείου, σχεδόν ένα στα δύο πρατήρια ανήκουν σε μεγάλες εταιρείες. [Read more →]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΥΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Κυκλοφορεί πελάτης πρατηρίων με αυτοκίνητο μάρκας DAEWOO χρώματος ασημί, ο οποίος αφού εφοδιάσει το εν λόγω αυτοκίνητό του με καύσιμα, παραδίδει την κάρτα του προς πληρωμή, η οποία δεν εγκρίνεται και την αφήνει στο πρατήριο προκειμένου να επανέλθει για την πληρωμή, αλλά δεν επανέρχεται.
Προφυλαχτείτε κι αν ακόμη σας έχει συμβεί, προβείτε σε σχετική καταγγελία στην αρμόδια τράπεζα έκδοσης της σχετικής κάρτας.
Μην ξεχνάτε πρατηριούχοι μέλη μας, οποιαδήποτε παρόμοια περιστατικά να αναφέρονται στο Σύνδεσμο Βενζινοπωλών Ηρακλείου (2810220885).

ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΕΤΡ. ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΩΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

«Το πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται μέχρι 30 Απριλίου 2017″.

Ν.4389/16 (ΦΕΚ 94 Α/27-05-2016) : Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις.
Άρθρο 60 Τροποποιήσεις των άρθρων 73, 81, 87 και 97 του ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»
«α) Για την εφαρμογή των παραπάνω περιπτώσεων ζ’ για το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (DIESEL), και ια΄ για το φωτιστικό πετρέλαιο (κηροζίνη), τα οποία χρησιμοποιούνται ως καύσιμα θέρμανσης για τη χρονική περίοδο από τη 15η Οκτωβρίου μέχρι και την 30ή Απριλίου κάθε έτους, ο συντελεστής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) ορίζεται σε διακόσια ογδόντα (280) ευρώ το χιλιόλιτρο.»

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ Ε.Μ.Π. για λογαριασμο του ΣΕΕΠΕ, αλλα χωρις αποδεικτικα στοιχεια

http://www.popek.gr/index.php/el/press-release/4468-erevna-tou-e-m-p-gia-logariasmo-tou-seepe-alla-xoris-apodeiktika-stoixeia-2
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) απέστειλε στα αρμόδια υπουργεία σχετικά με το θέμα της Έρευνας του Ε.Μ.Π. για λογαριασμό του ΣΕΕΠΕ την παρακάτω επιστολή.
«Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π) μετά από ανάθεση του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (Σ.Ε.Ε.Π.Ε), διενήργησε μυστικούς ποσοτικούς ελέγχους σε πρατήρια καυσίμων στην Αττική από 22/8/2016 μέχρι 3/10/2016 και στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Μαγνησίας τον Δεκέμβριο 2016. [Read more →]

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

http://www.popek.gr/index.php/el/press-release/4388-p-o-p-e-k-deltio-typou
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) υιοθετεί απόλυτα τις θέσεις της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Β.Ε.), στην επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες εκφράζουν στο σύνολο τους, τις πάγιες θέσεις της Π.Ο.Π.Ε.Κ.
Η Π.Ο.Π.Ε.Κ. έχει επισημάνει τα τελευταία χρόνια κατ’ επανάληψη τα οξυμένα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την επιβίωση τους τα Πρατήρια Καυσίμων, [Read more →]