Entries Tagged as ''

Ημερίδες για συστήματα εισροών – εκροών ΑΘήνα 3/3-Θεσσαλονίκη 10/3 & Κρήτη 31/3

Με καθυστέρηση 12 ετών, η Πολιτεία υιοθέτησε τις προτάσεις και τα αιτήματα του κλάδου για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης καυσίμων, με την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών όγκου καυσίμων. Έστω κι αν σε αυτή τη φάση τα συστήματα εγκαθίστανται μόνο στα πρατήρια, το πρώτο βήμα γίνεται.
Ενόψει της υποχρέωσης των πρατηριούχων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, σε πρώτη φάση, να εγκαταστήσουν τα συστήματα αυτά, η ΠΟΠΕΚ διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες την Κυριακή 3, 10 Μαρτίου και 31 Μαρτίου αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα:
Η ημερίδα της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο MEC Παιανίας (Λ. Λαυρίου 301) την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 9.30 π.μ., στη Θεσσαλονίκη η αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στο ξενοδοχείο MET Hotel, ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης την Κυριακή 31 Μαρτίου στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. Ο πρόεδρος του ΣΑΠΕΚ κ. Γ. Ασμάτογλου θα παραχωρήσει τις επόμενες ημέρες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις σχετικά με την ημερίδα της προσεχούς Κυριακής στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, στις 7.15 το πρωί της Πέμπτης 28 Φεβρουαρίου θα μιλήσει στο Βήμα FM 99,5 στην εκπομπή του κ. Σ. Ξενάκη και το μεσημέρι 1-2 μ.μ. στην εκπομπή του κ. Γ. Αυτιά στον Σκάι. Την Παρασκευή 1η Μαρτίου θα δώσει τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή της κας Π. Τσαπανίδου ΣΚΑΙ τώρα, στην τηλεόρας του ΣΚΑΙ και το Σάββατο 2 Μαρτίου στην τηλεοπτική εκπομπή του κ. Αυτιά στο ΣΚΑΙ.

Στις ημερίδες θα αναλυθούν από στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και εξειδικευμένους επαγγελματίες τεχνικούς, καθώς και από τους συμβούλους της ΠΟΠΕΚ, όλες οι τεχνικές παράμετροι που πρέπει να γνωρίζουν οι χειριστές των συστημάτων αυτών, ο τρόπος λειτουργίας και συντήρησής τους, οι πληροφορίες που θα μπορούν να αντλούν οι πρατηριούχοι, καθώς και οι ελεγκτικές αρχές, κ.α.
Επίσης, θα γίνει αναφορά στις δυνατότητες χρηματοδότησης της εγκατάστασης των συστημάτων με βάση τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση.
Η συμμετοχή στις ημερίδες είναι δωρεάν και απαραίτητη για την ενημέρωση όλων.

Μείωση φόρων/άρση επιβολής ΦΠΑ επί των ΕΦΚ καυσίμων ζητά η ΠΟΠΕΚ

Η πρωτιά της Ελλάδας σε ότι αφορά τη δαπάνη για την αγορά βενζίνης που καταγράφηκε σε μελέτη διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου είναι αποτέλεσμα της πρωτοφανούς φορολογικής επίθεσης που εξαπέλυσε το κράτος στα υγρά καύσιμα και την ενέργεια συνολικά τα τελευταία χρόνια.
Η πολιτική αυτή χωρίς να έχει τα ανάλογα αποτελέσματα για τα δημόσια έσοδα, γύρισε την ελληνική κοινωνία πολλές δεκαετίες πίσω, χιλιάδες πολίτες να αδυνατούν να καλύψουν το κόστος των μετακινήσεών τους ή, ακόμη χειρότερα, το κόστος θέρμανσης.
Η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει ότι εκτός από την αύξηση των φόρων η ακρίβεια στα καύσιμα οφείλεται και στην ελληνική «πατέντα» να επιβάλεται ο ΦΠΑ 23 % και στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Έτσι, κάθε φορά που αυξάνεται ο ΕΦΚ οι καταναλωτές υφίστανται διπλή επιβάρυνση και από την άνοδο του ΦΠΑ.
Η μόνη ρεαλιστική πολιτική όχι μόνο για τους καταναλωτές αλλά και για να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου είναι η μείωση των φόρων στα καύσιμα σε ρεαλιστικά επίπεδα και η άρση επιβολής του ΦΠΑ επί των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης των καυσίμων. Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αναδείξει το θέμα και να εξαντλήσει τα διαπραγματευτικά περιθώρια με την τρόικα προς την κατεύθυνση αυτή, αντί να υπερασπίζεται μια αποτυχημένη πολιτική που ζημιώνει και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Μαυράκης Χαράλαμπος Μελίδης Σπύρος

Αίτημα επάνδρωσης υπηρεσιών προς Περιφέρεια

Αίτημα επάνδρωσης των υπηρεσιών του Τμήματος Εμπορίου και της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου απέστειλε σήμερα ο Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών Ν. Ηρακλείου προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη με κοινοποίηση στον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Κουκιαδάκη. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Στα πλαίσια του κομβικού ρόλου και των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Κρήτης, θέλουμε να σας επισημάνουμε το θέμα της έλλειψης επαρκούς στελέχωσης που διαπιστώνεται στις υπηρεσίες του Τμήματος Εμπορίου και της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
Διαπιστώνουμε ότι το προσωπικό το οποίο ασχολείται με τα πρατήρια καυσίμων παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που συνεχώς καταβάλλει, δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν.
Θεωρούμε ότι απαιτείται άμεσα επάνδρωση προσωπικού στις προαναφερόμενες υπηρεσίες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στα καθήκοντά τους, καθώς η μεν Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών, συν τοις άλλοις, έχει επιφορτιστεί την παρούσα χρονική περίοδο τη διεκπεραίωση των διαδικασιών της εγκατάστασης των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών στα πρατήρια καυσίμων, όπου απαιτείται συγκέντρωση και καταγραφή δεξαμενισμού όλων των πρατηρίων καυσίμων, σχετικές τεχνικές μελέτες, βεβαιώσεις μηχανικών, μέσα σε συγκεκριμένο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα,
το δε Τμήμα Εμπορίου αδυνατεί να διενεργεί ελέγχους στην αγορά καυσίμων λόγω της έλλειψης προσωπικού. Κι ενώ οι έλεγχοι της αγοράς αξιολογούνται αυτόν τον καιρό πιο επιτακτικοί από ποτέ, το προσωπικό κρίνεται ανεπαρκές.
Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε σχετικά και προβείτε άμεσα στην επαρκή στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών για την αποδοτικότερη λειτουργία τους προς όφελος του νόμιμου επαγγελματία αλλά και του απλού πολίτη.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. του Σ.Π.Π.Ν.Η.
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας Σαμόλης Λυκούργος Δανδάλης Εμμανουήλ

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για μέλη & οικογένειες τους

Η ΟΕΒΕΝΗ (Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Ηρακλείου),της οποίας μέλος είναι ο Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών Ν. Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και την Αληλεγγύη Κρήτης προχώρησε στη δημιουργία ΔΩΡΕΑΝ γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης 2810390708 στα μέλη της Ομοσπονδίας και τις οικογένειες τους.Υπεύθυνος τηλεφωνικής γραμμής ο κος Καργάκης Μανώλης – Ψυχολόγος.Οι συνομιλίες είναι απόρρητες & δεν καταγράφονται.Η γραμμή λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από 10.00 – 14.00. Ηκλήση έχει απλή αστική χρέωση από σταθερά και κινητά τηλέφωνα. Όσοι πρατηριούχοι-μέλη του Συνδέσμου Πωλητών Πετρελαιοειδών Ν. Ηρακλείου και οι οικογένειες σας χρειάζεστε ψυχολογική υποστήριξη, μη διστάσετε να καλέσετε.