Entries Tagged as ''

ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΟΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ (ΠΟΠΕΚ)

http://www.popek.gr/index.php/el/news/1453-aproskoptos-anefodiasmos-ton-pratirion-me-kaysima

Ενεργειες της Γ. Γραμματειας Εμποριου και Προστασιας Καταναλωτη για την ομαλη λειτουργια της αγορας»

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή προέβη σήμερα σε σειρά ενεργειών προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς. Οι αρμόδιες υπηρεσίες εποπτείας της αγοράς της ΓΓΕΠΚ πραγματοποίησαν εκτεταμένες τιμοληψίες, ενώ ο Γενικός Γραμματέας, κ. Παπαδεράκης, είχε συστηματική επικοινωνία με φορείς της αγοράς και επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους κλάδους των καυσίμων (εταιρίες διύλισης και διανομής, πρατήρια καύσιμων) και των ειδών διατροφής, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ http://www.popek.gr/index.php/el/news/1449-energeies-tis-g-grammateias-emporiou-kai-prostasias-katanaloti-gia-tin-omali-leitourgia-tis-agoras

Ανεφοδιασμος πρατηριων (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΠΕΚ 29.6.2015)

Η απόφαση της Κυβέρνησης για Capital Control’s δημιουργεί από σήμερα πλείστα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και στον ανεφοδιασμό των πρατηρίων με καύσιμα.

Το κλείσιμο των Τραπεζών περιορίζει δραματικά την ρευστότητα των Πρατηριούχων και αυξάνει τα προβλήματα της συναλλακτικής διαδικασίας, για την καταβολή χιλιάδων ευρώ προς τις Εταιρίες Εμπορίας προκειμένου να συνεχισθεί ο απρόσκοπτος ανεφοδιασμός των Πρατηρίων τους.

Επισημαίνουμε ότι αυτή η εξέλιξη δίνει την δυνατότητα σε ένα μικρό αριθμό πρατηρίων να ελέγξουν και να μονοπωλήσουν πλήρως την διαμόρφωση των λιανικών τιμών σε βάρος των καταναλωτών.

Προς αποφυγή οποιασδήποτε ανωμαλίας στην αγορά πετρελαιοειδών από αυξημένη αναιτιολόγητη ζήτηση καυσίμων, η Π.Ο.Π.Ε.Κ συνιστά στους καταναλωτές ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΙΜΩΝ, ΣΦΡΑΓΙΣΕΙΣ, ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ..

Δείτε εδώ την Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 33749/2015, ΦΕΚ-623/Β/15.5.201533749-15 (1) (1) αναφέρεται ο τρόπος αναγραφής λιανικών τιμών πώλησης(δεκαδικά ψηφία, ανεξάρτητη πινακίδα γνωστοποίησης διαφοροποίησης τιμών σε περίπτωση προωθητικών ενεργειών, προσθήκη αναγραφής στις αντλίες και τις πινακίδες σε περίπτωση πρόσμιξης καυσίμων με βιοκαύσιμα του ποσοστού πρόσμιξης, ανάλογα την αναλογία κατ” όγκο καυσίμου όπως αναφέρει η παραπάνω υπουργική απόφαση.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε να ανατρέξετε εδώ για την τήρηση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ DIEPYY.B2090.31.7.14
Ανατρέξτε ΣΕΛ. 26347-26381 για να ενημερωθείτε πως πρέπει να είναι οι υποχρεωτικές σφραγίσεις στα πρατήρια και στα βυτιοφόρα κατά κανόνες ΔΙΕΠΠΥ, η σήμανση και η τήρηση πινακίδων στα πρατήρια, πως πρέπει να γίνεται η διακίνηση υγρών καυσίμων, πετρελαίου θέρμανσης, οι υποχρεωτικές σωληνώσεις στα βυτιοφόρα, οι υποχρεώσεις αναφορικά με το υγραέριο, γνωστοποίηση λιανικών τιμών υγρών καυσίμων στο πρατηρητήριο (fuelprices.gr)
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΥΨΗΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

KYA 79789 – ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στην ΚΥΑ 79789 ΦΕΚΒ3678/31.12.2014 αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ογκομετρικοί πίνακες που έχουν ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές και κατά τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης (31/12/2014) λήγουν, αντικαθίστανται εντός ενός έτους δηλαδή μέχρι 31/12/2015 από ογκομετρικούς πίνακες από διαπιστευμένο φορέα (εταιρεία διαπιστευμένη από ΕΣΥΔ)

α)Πρατήρια που έκαναν ογκομετρήσεις εντός του έτους 2014 από εταιρίες πιστοποιημένες από ΕΙΜ, οι ογκομετρικοί πίνακες έχουν διάρκεια ζωής 5 έτη και μετά θα πρέπει να ξαναγίνουν
β) Πρατήρια που έκαναν ογκομετρήσεις εντός 2014 από εταιρίες διαπιστευμένες από ΕΣΥΔ, οι ογκομετρικοί πίνακες έχουν διάρκεια ζωής 10 έτη και μετά θα πρέπει να ξαναγίνουν
γ)Ογκομετρικός πίνακας άλλος από τις παραπάνω περιπτώσεις α και β – δύο χρόνια.

Επίσης απαγορεύονται οι ανοιχτές βάνες σε περίπτωση γεφυρωμένων δεξαμενών, ενώ απαγορεύονται και οι σιφωνισμένες δεξαμενές.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ KYA 3678_B_2014 εισροων_εκροων