Entries Tagged as ''

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΠΡΑΤΗΡΙΟ – ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό ένοπλης ληστείας πρατηρίου καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο,
ο Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών Ν. Ηρακλείου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη σωματική ακεραιότητα των πελατών και εργαζομένων στα πρατήρια καυσίμων, όπως και για την περιουσία των επιχειρηματιών πρατηριούχων.

Η διανυκτέρευση των πρατηρίων καυσίμων αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση του καταναλωτών.

Ο Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών Ν. Ηρακλείου ζητά και περιμένει από τις Αστυνομικές Αρχές την άμεση λήψη μέτρων για την περιφρούρηση της ασφάλειας και της περιουσίας στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ιδιαίτερα τις νυκτερινές ώρες.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
Το επάγγελμα του Πρατηριούχου επιδεινώνεται καθημερινά μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον.
Τα τελευταία 6 χρόνια κλείσανε 3.000 Πρατήρια.
ΓΙΑΤΙ ;
Από την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων,
Από την καθετοποίηση της Αγοράς Πετρελαιοειδών,
Από την αδιαφορία των αρχών, για την εφαρμογή των κανόνων του Ελεύθερου Ανταγωνισμού σε όλα τα στάδια διαμόρφωσης των τιμών στα πετρελαιοειδή προϊόντα,
Από την διάλυση του Επικουρικού μας Ταμείου (ΤΕΑΠΥΚ)
ΤΩΡΑ
Μεθοδεύουν την οριστική μας εξόντωση με την αύξηση των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών.
Συνάδελφοι,
Στις 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11:00 πρωινή, σας καλούμε όλους να έρθετε στην παγκρήτια συγκέντρωση που θα γίνει σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9 Ηράκλειο- Κρήτης, για να αποφασίσουμε όλοι μαζί το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων μας. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ.ΗΜΕΡΙΔΑΣ.31.1.2016. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις – ημερίδες πραγματοποιούνται από την Π.Ο.Π.Ε.Κ. σε συνεργασία με τις τοπικές Ενώσεις Πρατηριούχων ανά την Ελλάδα.

Π.Ο.Π.Ε.Κ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΩΛΗΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
www.popek.gr

ΠΑΡΑΤΑΣΗ 5ΜΗΝΗ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΩΝ ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Π.Ο.Π.Ε.Κ., υπεγράφη και δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ. η σχετική Κ.Υ.Α από την Υφυπουργό Βιομηχανίας κ. Θεοδ. Τζάκρη και τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Παν. Σγουρίδη, με την οποία δίνεται πεντάμηνη παράταση, πέραν των καταληκτικών ημερομηνιών, για τις ογκομετρήσεις των δεξαμενών στα πρατήρια υγρών καυσίμων (έληξε στις 31/12/2015 παρατείνεται μέχρι 31/5/2016).ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ-ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ κ ΠΕΤΡ. ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ΕΩΣ 300 ΕΥΡΩ
ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΣΡΟΩΝ-ΕΚΡΟΩΝ

Επειδή έχουν υποβληθεί πολλά ερωτήματα από συναδέλφους για τον τρόπο απεικόνισης των συναλλαγών αυτών στις υποβαλλόμενες συγκεντρωτικές καταστάσεις, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω :
• Τα πρατήρια υγρών καυσίμων, για τις πωλήσεις βενζίνης και πετρελαίου κίνησης, προς άλλους υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών, το δημόσιο, τους δήμους κ.λπ., αξίας μέχρι τριακόσια (300) ευρώ, μπορεί να εκδίδουν αποδείξεις (με αναγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος του αντισυμβαλλόμενου).
• Οι αποδείξεις αυτές καταχωρούνται, στις καταστάσεις πελατών και προμηθευτών, τόσο από τον εκδότη όσο και τον λήπτη, συγκεντρωτικά με τις λοιπές αποδείξεις λιανικών συναλλαγών.

Συνεπώς όσοι από τους συναδέλφους πρατηριούχους ή οι πελάτες τους έχουν υποβάλλει στις συγκεντρωτικές καταστάσεις τις συναλλαγές αυτές αναλυτικά κατά πελάτη ή προμηθευτή αντίστοιχα, πρέπει να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής των καταστά-σεων τιμολογίων έτους 2014 λήγει στις 20/1/2016, ενώ οι διορθώσεις των τυχόν αποκλίσεων (προμηθευτών) στις 29/1/2016.
Επειδή όπως πληροφορούμεθα από πολλούς συναδέλφους το πλήθος των αποκλίσεων που εμφανίζεται μετά την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών που αφορά αυτή την περίπτωση είναι πολύ μεγάλο, το θέμα θα τεθεί από τη διοίκηση της ΠΟΠΕΚ στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών και της ΓΓΔΕ.

Γιώργος Κοκκινάκης
Φοροτεχνικός σύμβουλος ΣΠΠΗ & ΠΟΠΕΚ
ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ_15.01.2016

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ POS

Τη δημιουργία ενός ακατάσχετου λογαριασμού για κάθε επιχείρηση, στον οποίο δεν θα μπορούν τρίτοι και Δημόσιο να παρεμβαίνουν, προανήγγειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη, βάσει της οποίας κάθε επιχείρηση με χρέη προς το Δημόσιο θα διατηρεί έναν και μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό για έσοδα μέσω μηχανημάτων POS και κάλυψη εξόδων – αγορών για ανάγκες της επιχείρησης μέσω κάρτας.

Αναφερόμενος στις προμήθειες των τραπεζών για τα μηχανήματα POS, τις χαρακτήρισε υψηλές, τονίζοντας ότι αυτές πρέπει να μειωθούν, προαναγγέλλοντας ότι θα αποστείλει επιστολές σε όλες τις τράπεζες για τον σκοπό αυτό, επισημαίνοντας ότι θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη μείωση του κόστους αγοράς και συντήρησης των μηχανημάτων για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα (POS). [Read more →]