Ο Αντιπροεδρος Φ. Δοξαστακης στο Ραδιο Κρητη

Ζωντανά στον αέρα του Ράδιο Κρήτη με τον Μανόλη Αργυράκη βρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βενζινοπωλών Ηρακλείου Φώτης Δοξαστάκης την Πέμπτη 11 Μαΐου 2018, όπου συζήτησαν τις αρνητικές επιπτώσεις των συνεχών αυξήσεων των τιμών των καυσίμων λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου αλλά και τη διακύμανση των τιμών στο Ηράκλειο, σε συνέχεια προηγούμενης συζήτησης που είχε πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Λυκούργο Σαμόλη. Ο Αντιπρόεδρος σε ερ’ωτημα του δημοσιογράφου αποσαφήνισε ότι οι πρατηριούχοι δεν είναι αυτοί που διαμορφώνουν τις τιμές και αποτελούν τον μόνο κλάδο που αναρτά τις τιμές του για όλα τα είδη καυσίμων και σε περίοπτη θέση στην είσοδο του πρατηρίου αλλά και ηλεκτρονικά δημόσια.
Οι τιμές πώλησης στα πρατήρια υπολογίζονται συμπιεστικά, ενώ υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και ως προς τις αγορές και ως προς τις πωλήσεις. Επίσης αναφέρθηκε στους τεράστιους φόρους καυσίμων που βαρύνουν τους Έλληνες καταναλωτές και επαγγελματίες.
Τέλος σε σχετικό ερώτημα του δημοσιογράφου, διευκρίνισε τον διαχωρισμό τιμών ανάλογα το κάθε προϊόν αμόλυβδης απλό, ενισχυμένο, περισσότερων οκτανίων.

Comments are closed.