ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔ.ΒΕΝΖ/ΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΟΤΗΤΑΣ

Στη σημερινή έκτακτη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Βενζινοπωλών Ν. Ηρακλείου με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη, συζήτησαν, αρχικά, για το φλέγον ζήτημα της αδειοδότησης των πρατηρίων καυσίμων, καθώς , όπως τόνισαν, κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν την επιδότηση εγκατάστασης των συστημάτων εισροών εκροών, λόγω εκπνοής της προθεσμίας υποβολής της άδειας λειτουργίας πρατηρίου μετά την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών εκροών και την οριστική λήξη του προγράμματος επιδότησης.
Η διαδικασία φαίνεται πως βρίσκεται σε καλό δρόμο και οι ενδιαφερόμενοι δεν θα χάσουν τα χρήματα της επιδότησης, όμως τηρούν, εύλογα, στάση αναμονής.
Ο κ. Κουκιαδάκης τους ενημέρωσε ότι βάσει μετρήσεων των αρμοδίων διευθύνσεων της Περιφέρειας, διαπιστώθηκε ότι τα καύσιμα στο νησί μας είναι «καθαρά» για το οποίο τους συνεχάρη και όπως οι ίδιοι σημείωναν, δείχνει τον επαγγελματισμό τους. Ελένη Μπουρμά ΠΗΓΉ: ekriti.gr

Οι ντόπιοι πρατηριούχοι κρατούν την αγορά εντός ορίων … και ενισχύουν την τοπική επιχειρηματικότητα με το «Σήμα Τοπικότητας»Πρατήρια self service και ανεξέλεγκτη διακύμανση των τιμών «βλέπει» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πωλητών Πετρελαιοειδών Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης, αν και τα εναπομείναντα τοπικά πρατήρια περάσουν στα χέρια των εταιρειών καυσίμων. «Τα πρατήρια αλλάζουν χέρια. Λόγω της πτώσης στην κατανάλωση, πολλά κλειδιά φεύγουν και πάνε προς τις εταιρείες» – είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο κ.Σαμόλης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμος Πώλησης Πετρελαιοειδών σχεδιάζει την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας των πρατηρίων, πρώτα πρώτα με ένα «Σήμα Τοπικότητας», το οποίο θα παρουσιαστεί προσεχώς και θα «συστήνει» την τοπική επιχείρηση στον καταναλωτή. «Παράλληλα οργανώνουμε κάποιες δράσεις σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις άλλων κλάδων, προκειμένου να μπορεί καθένας, δωρεάν, να προβάλλει σε διαμορφωμένους χώρους των πρατηρίων, κάποια καινοτομία ή τα προϊόντα του» – είπε ο κ.Σαμόλης, εξηγώντας ότι η αυξημένη επισκεψιμότητα στα πρατήρια θα ενισχύσει την προβολή των επιχειρήσεων αυτών.»Καθαρό το Ηράκλειο, στα καύσιμα»
Απολύτως ικανοποιημένος από την ποιότητα των καυσίμων σε επίπεδο νομού Ηρακλείου, εμφανίστηκε ο Λυκούργος Σαμόλης. Ο ίδιος τόνισε ότι «από τους ελέγχους που διενεργούνται από το Σύνδεσμο σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνεται ότι ο νομός είναι καθαρός και δεν καταγράφονται κρούσματα νοθείας».
Σε ό,τι αφορά στις διαφορές στις τιμές μεταξύ των πρατηρίων, ο κ.Σαμόλης εξήγησε ότι «οι μεγάλες αποκλίσεις έχουν εξαλειφθεί», ενώ διαφορά 0,03 ευρώ, είναι αμελητέα, με τη λογική ότι κατά τη μετακίνηση σε ένα πρατήριο που ενδεχομένως είναι σε άλλη περιοχή από αυτή διαμονής του καταναλωτή… η διαφορά ανά λίτρο θα ξοδευτεί σε καύσιμο για τη μετακίνηση!
Της Κατερίνας Παντινάκη – cretalive.gr

Comments are closed.