Εμεις και οι πολυεθνικες: πρατηρια καυσιμων, εμφαση στην εντοπιοτητα

Εμφανής σήμανση για να ξέρουμε τα τοπικά πρατήρια
Σκέψεις για προθήκες τοπικών προϊόντων στα πρατήρια
Την πρόθεσή τους για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αλλά και των τοπικών πρατηρίων, μετέφεραν στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη οι πρατηριούχοι στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποίησαν χθες.
Όπως πρώτη ανέδειξε η «Π», εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα οι πρατηριούχοι επεξεργάζονται ένα σχέδιο ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων, με δεδομένο ότι πολλά πρατήρια έχουν περάσει ήδη σε μεγάλες εταιρείες, προκειμένου να αναχαιτίσουν τη λαίλαπα της πλήρους κατάργησης τοπικής επιχειρηματικότητας στον συγκεκριμένο κλάδο.

Οι πρατηριούχοι ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία τους να κατοχυρώσουν τις τοπικές επιχειρήσεις πρατηρίων με ειδική σήμανση και να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα μέσω αυτών, γεγονός που ο κ. Κουκιαδάκης το είδε αρκετά θετικά.

«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τα τοπικά πρατήρια μέσω της ενίσχυσης των τοπικών προϊόντων» ανέφερε ο κ. Σαμόλης χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τα οποία μάλιστα συγκεντρώνουν ζωηρό ενδιαφέρον και απήχηση.

με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Πωλητών Πετρελαιοειδών Νομού Ηρακλείου Λυκούργο Σαμόλη
Ο Λυκούργος Σαμόλης
«Σκεφτόμαστε να δοκιμάσουμε το μοντέλο προβολής και προώθησης αποκλειστικά τοπικών παραγωγών με την ελπίδα η προσπάθεια να ενισχυθεί στο μέλλον» τόνισε ο κ. Σαμόλης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πωλητών Πετρελαιοειδών Νομού Ηρακλείου υποστήριξε παράλληλα πως πρόθεση του Συνδέσμου είναι να υπάρχει σε όλα τα τοπικά πρατήρια μια εμφανής σήμανση, η οποία να καταδεικνύει την τοπικότητα κάθε πρατηρίου και να ενημερώνει τους καταναλωτές για το ποια πρατήρια ανήκουν σε τοπικούς επιχειρηματίες και ποια έχουν περάσει στα χέρια των μεγάλων εταιρειών.

Στο πλαίσιο της έκτακτης σύσκεψης συζητήθηκε παράλληλα το φλέγον θέμα αδειοδότησης των πρατηρίων, αφού, όπως τόνισαν οι πρατηριούχοι, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η επιδότηση εγκατάστασης των συστημάτων εισροών εκροών, εξαιτίας εκπνοής της προθεσμίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε πως η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και πως οι ενδιαφερόμενοι δεν θα χάσουν τα χρήματα της επιδότητσης.

Λόγος έγινε παράλληλα για την καθαρότητα των καυσίμων με τον κ. Κουκιαδάκη να αναφέρει πως βάσει μετρήσεων η Κρήτη διαθέτει «καθαρά» καύσιμα, κάτι που είναι προς τιμήν όλων των επαγγελματιών που δεν νοθεύουν ή δεν επιχειρούν να παίξουν παιχνίδια στις πλάτες των καταναλωτών.
Πηγή: εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

Comments are closed.