Entries Tagged as ''

Εμεις και οι πολυεθνικες: πρατηρια καυσιμων, εμφαση στην εντοπιοτητα

Εμφανής σήμανση για να ξέρουμε τα τοπικά πρατήρια
Σκέψεις για προθήκες τοπικών προϊόντων στα πρατήρια
Την πρόθεσή τους για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αλλά και των τοπικών πρατηρίων, μετέφεραν στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη οι πρατηριούχοι στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποίησαν χθες.
Όπως πρώτη ανέδειξε η «Π», εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα οι πρατηριούχοι επεξεργάζονται ένα σχέδιο ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων, με δεδομένο ότι πολλά πρατήρια έχουν περάσει ήδη σε μεγάλες εταιρείες, προκειμένου να αναχαιτίσουν τη λαίλαπα της πλήρους κατάργησης τοπικής επιχειρηματικότητας στον συγκεκριμένο κλάδο. [Read more →]

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔ.ΒΕΝΖ/ΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΟΤΗΤΑΣ

Στη σημερινή έκτακτη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Βενζινοπωλών Ν. Ηρακλείου με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη, συζήτησαν, αρχικά, για το φλέγον ζήτημα της αδειοδότησης των πρατηρίων καυσίμων, καθώς , όπως τόνισαν, κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν την επιδότηση εγκατάστασης των συστημάτων εισροών εκροών, λόγω εκπνοής της προθεσμίας υποβολής της άδειας λειτουργίας πρατηρίου μετά την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών εκροών και την οριστική λήξη του προγράμματος επιδότησης.
Η διαδικασία φαίνεται πως βρίσκεται σε καλό δρόμο και οι ενδιαφερόμενοι δεν θα χάσουν τα χρήματα της επιδότησης, όμως τηρούν, εύλογα, στάση αναμονής.
Ο κ. Κουκιαδάκης τους ενημέρωσε ότι βάσει μετρήσεων των αρμοδίων διευθύνσεων της Περιφέρειας, διαπιστώθηκε ότι τα καύσιμα στο νησί μας είναι «καθαρά» για το οποίο τους συνεχάρη και όπως οι ίδιοι σημείωναν, δείχνει τον επαγγελματισμό τους. Ελένη Μπουρμά ΠΗΓΉ: ekriti.gr

Οι ντόπιοι πρατηριούχοι κρατούν την αγορά εντός ορίων … και ενισχύουν την τοπική επιχειρηματικότητα με το «Σήμα Τοπικότητας»Πρατήρια self service και ανεξέλεγκτη διακύμανση των τιμών «βλέπει» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πωλητών Πετρελαιοειδών Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης, αν και τα εναπομείναντα τοπικά πρατήρια περάσουν στα χέρια των εταιρειών καυσίμων. «Τα πρατήρια αλλάζουν χέρια. Λόγω της πτώσης στην κατανάλωση, πολλά κλειδιά φεύγουν και πάνε προς τις εταιρείες» – είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο κ.Σαμόλης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμος Πώλησης Πετρελαιοειδών σχεδιάζει την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας των πρατηρίων, πρώτα πρώτα με ένα «Σήμα Τοπικότητας», το οποίο θα παρουσιαστεί προσεχώς και θα «συστήνει» την τοπική επιχείρηση στον καταναλωτή. «Παράλληλα οργανώνουμε κάποιες δράσεις σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις άλλων κλάδων, προκειμένου να μπορεί καθένας, δωρεάν, να προβάλλει σε διαμορφωμένους χώρους των πρατηρίων, κάποια καινοτομία ή τα προϊόντα του» – είπε ο κ.Σαμόλης, εξηγώντας ότι η αυξημένη επισκεψιμότητα στα πρατήρια θα ενισχύσει την προβολή των επιχειρήσεων αυτών.»Καθαρό το Ηράκλειο, στα καύσιμα»
Απολύτως ικανοποιημένος από την ποιότητα των καυσίμων σε επίπεδο νομού Ηρακλείου, εμφανίστηκε ο Λυκούργος Σαμόλης. Ο ίδιος τόνισε ότι «από τους ελέγχους που διενεργούνται από το Σύνδεσμο σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνεται ότι ο νομός είναι καθαρός και δεν καταγράφονται κρούσματα νοθείας».
Σε ό,τι αφορά στις διαφορές στις τιμές μεταξύ των πρατηρίων, ο κ.Σαμόλης εξήγησε ότι «οι μεγάλες αποκλίσεις έχουν εξαλειφθεί», ενώ διαφορά 0,03 ευρώ, είναι αμελητέα, με τη λογική ότι κατά τη μετακίνηση σε ένα πρατήριο που ενδεχομένως είναι σε άλλη περιοχή από αυτή διαμονής του καταναλωτή… η διαφορά ανά λίτρο θα ξοδευτεί σε καύσιμο για τη μετακίνηση!
Της Κατερίνας Παντινάκη – cretalive.gr

ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ

Ο Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών Ν. Ηρακλείου καλεί τους συνάδελφους όπως βοηθήσουν όσο μπορούν για την δαπανηρή αποκατάσταση της υγείας του συναδέλφου μας Αλεξάκη Αλέξανδρου.Εθνική τράπεζα IBAN: GR 1701106250000062500107826 – Αλέξανδρος Αλεξάκης του Γεωργίου

ΑΙΤΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Αίτημα επείγουσας συνάντησης απηύθυνε ο Σύνδεσμος Βενζινοπωλών Ηρακλείου προς τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κ. Κουκιαδάκη, ζητώντας την επίσπευση έκδοσης αδειών πρατηρίων καυσίμων προς επιδότησή τους για την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών εκροών. Επίσης το Σωματείο μας ζήτησε την στήριξη της Περιφέρειας σε δράσεις που αφορούν την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Πατήστε παρακάτω στο Read more για να δείτε το σχετικό κείμενο: [Read more →]

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ DIRECT

Ο Πρόεδρος Λ. Σαμόλης,ο Αντιπρόεδρος Φ. Δοξαστάκης και ο Γ. Γραμματέας Ι. Μαυράκης του Συνδέσμου Βενζινοπωλών Ηρακλείου μίλησαν στην εκπομπή DIRECT της ΚΡΗΤΗ TV με τον δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο για τις τιμές των καυσίμων αλλά και για τη νέα σημαντική πρωτοβουλία που σχεδιάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.Παρακολουθείστε την εκπομπή παρακάτω: