Πηγή: Reporter.gr

Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν σήμερα (3/5) διυλιστήρια πετρελαίου στη νοτιοδυτική Ρωσία, κοντά στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είδηση έρχεται μια μέρα μετά της φερόμενης ως επίθεσης με drones κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, πυρκαγιά –η οποία πλέον έχει σβηστεί- ξέσπασε σε δεξαμενή πετρελαϊκής εγκατάστασης στο Ίλσκι, στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ, έπειτα από επίθεση με ένα drone το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί.

Ο περιφερειάρχης της Κρασνοντάρ Βενιαμίν Κοντρατίεφ ανέφερε στο Telegram ότι η πυρκαγιά περιορίστηκε σε έκταση 400 τετραγωνικών μέτρων και κατασβέστηκε γρήγορα από τους πυροσβέστες γύρω στις 05:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Περίπου μια ώρα αργότερα, ο Βασίλι Γκολούμπιεφ, ο περιφερειάρχης της Ροστόφ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε επίσης ότι μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπεσε σε τοπικό διυλιστήριο κοντά στο χωριό Κεσελέφκα.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, το drone προκάλεσε έκρηξη και πυρκαγιά, η οποία σβήστηκε σύντομα από το προσωπικό του εργοαστασίου. «Δεν υπάρχουν θύματα, οι ζημιές που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις είναι ασήμαντες», διευκρίνισε ο Γκολούμπιεφ.

Την ίδια ώρα ο περιφερειάρχης της Βορονέζ, που βρίσκεται επίσης στα σύνορα με την Ουκρανία, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι η τοπική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε drone νωρίς σήμερα το πρωί και ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή καταστροφές.

Πηγή: Reporter.gr

Πηγή: Reporter.gr

Πηγή: Reporter.gr