Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε σωρεία διαμαρτυριών από τα μέλη μας, όπου ζητούν επισταμένα την μείωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων, την επέκταση των μέτρων στήριξης, ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται έντονα για ελέγχους μεταβολής κέρδους και  διασυρμό του κλάδου  περί φαινομένων αισχροκέρδειας.
Τα πρατήρια έχουν καταρρεύσει  οικονομικά! Η ραγδαία πτώση της κατανάλωσης καυσίμων ύψους  80% -95% έχει φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο τα πρατήρια.
Παρότι ο κλάδος μας άδικα απουσιάζει από  το 1ο  πλαίσιο μέτρων στήριξης,
Παρότι ο κλάδος μας ζητάει επανειλημμένα τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων,|
Παρότι οι πρατηριούχοι εξυπηρετούν ανελλιπώς, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους,
Παρότι οι πρατηριούχοι επιτελούν υπεύθυνα κοινωνικό έργο, χρηματοδοτούν συστηματικά από την τσέπη τους τη λειτουργία της επιχείρησής τους, στηρίζοντας τους εργαζόμενους αλλά και τους καταναλωτές,
Η κυβέρνηση προβαίνει ανταποδοτικά  και σε ελέγχους φαινομένων αισχροκέρδειας!!  Αισχροκέρδεια εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας με κατακόρυφη πτώση πωλήσεων(!!). Αισχροκέρδεια σε μηδαμινές καταναλώσεις, με μηδενική ζήτηση!
Διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά  ότι ο κλάδος μας αδικείται, τιμωρείται, κατηγορείται.
Στρεβλώνουν την εικόνα του κλάδου αδικαιολόγητα.
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας επί του θέματος των ελέγχων περί αισχροκέρδειας. Επίσης την επανάληψη ενεργειών περί μείωσης ωραρίου λειτουργίας πρατηρίων και  ένταξης  στα μέτρα στήριξης του πλαισίου 1.

 

 

.