Το ράλι τιμών στα καύσιμα συνεχίζεται με τους καταναλωτές να έρχονται αντιμέτωποι με καθημερινές αυξήσεις στα πρατήρια. 

Το σοκ που έχουν προκαλέσει οι ανατιμήσεις οι οποίες “καίνε” το εισόδημα της πλειοψηφίας των πολιτών είναι “παρούσες” στην καθημερινότητα.

Στο επίκεντρο οι αυξήσεις σε ρεύμα, σε τρόφιμα  καθώς και σε καύσιμα οι οποίες έχουν δημιουργήσει τεράστια δυσαρέσκεια με τους καταναλωτές να ζητούν μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα Καύσιμα, ενδεχόμενο το οποίο αποκλείει, για την ώρα τουλάχιστον, η κυβέρνηση. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη σημείωσε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς καθημερινά ο καταναλωτής έρχεται αντιμέτωπος με μία ακρίβεια στα καύσιμα που είναι πάνω από τις δυνατότητες του. Μάλιστα υπογράμμισε ότι πολλές φορές οι βενζινοπώλες γίνονται αποδέκτες διαμαρτυριών των πελατών!

Στο νομό Ηρακλείου, η μέση τιμή που συναντά ο καταναλωτής στη βενζίνη είναι στο 1,88 μέχρι 1,89 ευρώ ενώ στην περιφέρεια πλησιάζει τα 2,00 ευρώ. Στο πετρέλαιο κίνησης η τιμή έχει καθοριστεί στο 1,61 μέχρι 1,62 ενώ στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,29 μέχρι 1,30 ευρώ. 

Αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Ηρακλείου ξεκαθάρισε ότι το τελευταίο διάστημα οι παραγγελίες  έχουν παγώσει, κάτι που αποδίδεται και στις καλές καιρικές συνθήκες. 

Το “φουλάρισμα” του αυτοκινήτου έχει μπει στο “συρτάρι”

Ο κ. Σαμόλης, επεσήμανε ότι “το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών βάζει βενζίνη στα 20 ευρώ ενώ το φουλάρισμα του αυτοκινήτου έχει πλέον ξεχαστεί καθώς δεν συμφέρει με την επικείμενη αύξηση. Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στα πρατήρια καθώς αυτό οδηγεί στην καθημερινή μείωση του τζίρου τους. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι “ως επαγγελματίες δεν μας συμφέρει η ανατίμηση των καυσίμων. Και αυτό γιατί; Γιατί πολύ απλά όσο περισσότερα λίτρα πωλούνται τόσο περισσότερα έσοδα μπαίνουν στα πρατήρια καυσίμων”. 

Οι τιμές στην Ελλάδα έχουν εκτοξευθεί τόσο πολύ με τα προβλήματα που δημιουργούνται να είναι επαναλαμβανόμενα. Η χώρα μας βρίσκεται 3η στη λίστα όσον αφορά την ακρίβεια με αυτό που επείγει να πραγματοποιηθεί να είναι η μείωση του ειδικού φόρου ο οποίος φέρνει σε “αργό θάνατο” επιχειρήσεις και πολίτες.