Σε έναν φαύλο κύκλο που κύριο χαρακτηριστικό έχει την αύξηση στην τιμή των καυσίμων, έχουν εισέλθει χωρίς να το θέλουν οι καταναλωτές που σχεδόν καθημερινά βλέπουν την τιμή στα πρατήρια να αυξάνεται.

Μετά από μία μικρή περίοδο στασιμότητας, τα καύσιμα έχουν πάρει και πάλι την ανιούσα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στο νομό Ηρακλείου κυμαίνεται στο 2,24 ευρω το λίτρο ωστόσο σε κάποια πρατήρια, κάποιος μπορεί να τη βρει και στο 2.20 ευρώ.

Αναφορικά με την 100άρα βενζίνη, η τιμή ανεβαίνει κατά πολύ με την τιμή του λίτρου να κυμαίνεται στο νομό Ηρακλείου από 2,39 έως και 2,45 ευρώ.

Το πετρέλαιο κίνησης έχει κι εκείνο αύξηση αφού σήμερα η μέση τιμή του κυμαίνεται από 1,79 ευρώ μέχρι 1,82 ευρω το λίτρο ενώ το θέρμανσης, μπορεί να το βρει κάποιος από 1,53 έως και 1,58 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βενζινοπωλών Νομού Ηρακλείου, Φώτης Δοξαστάσκης, η νέα αύξηση στην τιμή των καυσίμων ήταν αναμενόμενη μετά την αύξηση στην τιμή πετρελαίου μπρεντ, το βαρέλι του οποίου σήμερα πωλείται προς 112 δολάρια. 

Όπως περιγράφει ο κ. Δοξαστάσκης, δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που έχουν αναγκαστεί να περικόψουν αρκετές από τις καθημερινής τους μετακινήσεις προκειμένου να γλιτώσουν όσα μπορούν από το μηνιαίο εισόδημά τους. “Η όποια κινητικότητα που υπάρχει οφείλεται στην έναρξη της τουριστικής σεζόν καθώς σιγά – σιγά, ανοίγουν τα ξενοδοχεία και έρχονται οι τουρίστες” σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Δοξαστάκης.

Σημειώνεται ότι εντός της εβδομάδας, εφόσον επιλυθούν κάποια τεχνικά ζητήματα, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων. Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση στα καύσιμα ανέρχεται σε 50 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με μόνιμη κατοικία στα νησιά.

ekriti.gr