Την αισιοδοξία των επαγγελματιών από τις πολύ αυξημένες αφίξεις τουριστών το φετινό καλοκαίρι στη χώρα μας, σκιάζει το συνεχές ράλι ανόδου της τιμής της βενζίνης. Τα πρώτα στοιχεία από τουριστικούς προορισμούς, στους οποίους το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο, δείχνουν αλλαγή στις συνήθειες των επισκεπτών, που φαίνεται να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους.

Εντονότερο ωστόσο είναι το πρόβλημα στις τουριστικές περιοχές στην ηπειρωτική χώρα, καθώς και τα μεγάλα νησιά όπως η Κρήτη.

Μικρότερες οι εκδρομές στην Κρήτη 
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Κρήτης, με τον πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Ηρακλείου Λυκούργο Σαμόλη να περιγράφει στο CNN Greece, πως οι τουρίστες που έρχονταν για 10 μέρες και έκαναν τον γύρο του νησιού πλέον περιορίζουν τις μετακινήσεις τους και επιλέγουν συγκεκριμένους προορισμούς για να επισκεφθούν κατά την παραμονή τους στη χώρα μας.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσουμε στα επίπεδα κατανάλωσης του 2019 αν και ο τουρισμός στο νησί είναι σε καλά επίπεδα. Οι καταναλωτές συνεχίζουν να βάζουν 20 ευρώ βενζίνη και κάνουν λιγότερα χιλιόμετρα σε σχέση με το παρελθόν» προσθέτει.

cnn.gr