Για τα αυξημένα επίπεδα των τιμών της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης μίλησαν στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα και ο Θέμης Κιουρτζής, πρ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, ο οποίος κατήγγειλε ότι οι Έλληνες οδηγοί, αναζητώντας πιο οικονομικές τιμές, περνάνε τα σύνορα και γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους σε Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία.

«Έχουμε κάνει πρόταση στο υπουργείο Οικονομικών, έστω και δοκιμαστικά η κάρτα του Πολίτη και το Fuel Pass να παίρνουν φθηνό καύσιμο, όπως σε γειτονικές χώρες» δήλωσε ο κ. Κιουρτζής.

Όπως υποστήριξε στην ΕΡΤ, αν ισχύσει αυτό, η Πολιτεία θα καταλάβει ότι το έσοδο που θα έχει από την αύξηση των πωλήσεων θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο και θα ισοσκελίσει αν θέλετε, τη μείωση των εσόδων από τον αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης.

«Οι αυξημένες πωλήσεις θα φέρουν εξισορρόπηση στα έσοδα από τη μείωση του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης» υποστήριξε ο πρ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων αναφέροντας ότι θα πρέπει η Πολιτεία να σκεφτεί σοβαρά αυτή την πρόταση.

Τα παράπονα των βενζινοπωλών

Ο κ. Κιουρτζής εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μία αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τουλάχιστον κατά 13 λεπτά. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα πρέπει να σταματήσει το υπουργείο Ανάπτυξης να τα βάζει με τους πρατηριούχους λέγοντας ότι είναι δυσαρεστημένοι από την αντιμετώπιση που έχουν.

«Βράζουν οι πρατηριούχοι και ως προς το Παρατηρητήριο Τιμών με τις 3.000 ευρώ πρόστιμο που μας βάζουν σε περίπτωση που δε διορθώσουμε την τιμή εντός της εβδομάδος», προσέθεσε λέγοντας ότι είναι άδικο το αρμόδιο υπουργειο να δείχνει τον πρατηριούχο ότι ευθύνεται για το κόστος του καυσίμου.«Δεν μπορείς να βάλεις σε κάποιον 5.000 ευρώ πρόστιμο γιατί κέρδισε 2 ευρώ τη μέρα. Επειδή ο κ. Γεωργιάδης είναι άνθρωπος της αγοράς, θα πρέπει να το ξανασκεφτεί πολύ σοβαρά το θέμα. Πρέπει να σταματήσει η αδικία απέναντι στους πρατηριούχους»

Και όπως είπε, αν θέλει η Πολιτεία να έχουμε νομιμότητα στην αγορά θα πρέπει να έχουμε διαφορετικά τα πράγματα.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ