Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση πληθωρισμού στην ευρωζώνη, ενώ ανήκει στις μόλις 4 χώρες της ΕΕ που το ποσοστό φτώχειας αυξήθηκε ανάμεσα στο 2019 και το 2021», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8».

«Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το 80% του εισοδήματος των ασθενέστερων πάει σε ενοίκιο και τρόφιμα  «στο ενεργειακό διαρκώς καταγράφουμε αρνητικά ρεκόρ.

Στη συνέντευξή του ο κ. Ηλιόπουλος επανέλαβε την ανάγκη να μειωθούν «εδώ και τώρα ο ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης σε καύσιμα και φυσικό αέριο. Η μείωση του ΕΦΚ κοστίζει 1,5 δισ. και η μείωση του ΦΠΑ περίπου 1 δισ., για ένα έτος. Είναι μέτρα δημοσιονομικά εφικτά και μέτρα που πρέπει να λάβουμε έκτακτα όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας», εξήγησε.

«Αντίθετα, υπάρχουν μόνιμες παρεμβάσεις που προτείνουμε», σημείωσε αναφερόμενος στην ανάγκη για «αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους». «Όλα τα εισοδήματα από εργασία πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο», είπε.