Μείωση τιμών και κοσμοπλημμύρα στα πρατήρια καυσίμων, αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Ηράκλειο, όπως περιγράφει στην «Π» ο πρόεδρος του Συλλόγου Πωλητών Πετρελαιοειδών Ηρακλείου, κ. Λυκούργος Σαμόλης.

Η τιμή της αμόλυbδης, από 2,48 ως 2,5 ευρώ που είχε φτάσει μία περίοδο τώρα πωλείται γύρω στα 2,15 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης από 2,28 με 2,29 στα 1,86 ευρώ.

Ο κ. Σαμόλης εκτιμά πως αυτή η μείωση θα συνεχίσει, καθώς ανάλογη είναι η πορεία και του αργού πετρελαίου. Δεν αποκλείει, μάλιστα, το ενδεχόμενο οι τιμές να φτάσουν στα επίπεδα προ της ενεργειακής κρίσης.

Καλεί τους καταναλωτές να κοιτάζουν τις τιμές των πρατηρίων, να προτιμούν εκείνα, όπου τα καύσιμα πωλούνται σε μία μέση τιμή, όχι υπερβολικά χαμηλά ή υψηλά.

Σε ερώτηση για το πώς θεωρεί ότι θα βοηθηθεί η αγορά μέσω του Fuel Pass 2, απαντά ότι θα συμβεί ό,τι και την πρώτη φορά, ο κόσμος θα σπεύσει στα πρατήρια και οι υπεύθυνοι θα τον βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστεί με τη χρήση του κινητού τους.

Ο κ. Σαμόλης διαπιστώνει πως ο κόσμος κινείται, γίνονται εκδρομές, όχι μόνο από τουρίστες αλλά και από ντόπιους. Η κατανάλωση καυσίμων είναι σε καλό επίπεδο, ο κόσμος φαίνεται πως επειδή πιέστηκε πολύ το περασμένο διάστημα, έχει ανάγκη να ξεσκάσει.

Το θετικό κλίμα επηρεάζεται από τον τουρισμό, ο κ. Σαμόλης αναφέρει πως κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τον χειμώνα και σε τι τιμή θα κυμανθεί το πετρέλαιο θέρμανσης.
patris.gr