Μονόδρομος η μείωση των φόρων στα καύσιμα. Οι πρατηριούχοι δεν διαμορφώνουν τιμές.Διαμαρτυρία για το πλαφόν στα καύσιμα

Οι αυξήσεις επιβαρύνουν τις εξορμήσεις εν όψει Πάσχα με τους πρατηριούχους να εκτιμούν ότι δεν θα επηρεαστεί η κατανάλωση και η ζήτηση.

Οι αυξήσεις επιβαρύνουν τις εξορμήσεις εν όψει Πάσχα με τους πρατηριούχους να εκτιμούν ότι δεν θα επηρεαστεί η κατανάλωση και η ζήτηση.

Για τους λόγους που οδηγούν στην αύξηση της τιμής των καυσίμων μίλησε στην εκπομπή “Ψιλά Γράμματα” του Politica 89.8 και την Φιλία Σαριδάκη ο πρόεδρος των πρατηριούχων νομού Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης ο οποίος ανέφερε “καθημερινά βλέπουμε εναλλαγές που δεν μπορούμε να τις προλάβουμε. Αυτό το διάστημα αν θα δείτε έχουμε αυξήσεις που θα ήταν μεγαλύτερες αλλά μας σώζει και δεν πάει πιο ψηλά η πτώση της τιμής του δολλαρίου. Αλλιώς σίγουρα θα είχαμε περάσει τα δύο ευρώ. Οι τιμές είναι πολύ υψηλές. Ο μόνος τρόπος για να μειωθεί η τιμή είναι οι φόροι, αυτή τη στιγμή είναι στο 67% οι φόροι.Η Φινλανδία, η Σουδία με 4.000 μισθό,έχουν καλύτερες τιμές“. Ανάμεσα στους πολλούς παράγοντες που συμβάλλουν είναι επίσης η μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία ενώ κ.Σαμόλης μίλησε και “για υπερκέρδη των διυλιστηρίων” επιμένοντας ότι οι πρατηριούχοι δεν καθορίζουν τις τιμές.

Πρατηριούχοι σε σύγχυση
Όπως επισήμανε ο κ. Σαμόλης οι πρατηριούχοι βρίσκονται σε σύγχυση γιατί παρατηρείται μείωση του αργού αλλά αύξηση στην τιμή της αμόλυβδης.

“Δεν αυξάνεται η τιμή σε κάθε εορταστική περίοδο”
η τιμή των καυσίμων κ .Σαμόλης διαφοροποίησε τη θέση του, αποδίδοντας σε άλλους λόγους την άνοδο της τιμής.