Επαναφέρει το μεταφορικό Ισοδύναμο ο Σ. Βαρδάκης

Στην έκτη θέση των φθηνότερων χωρών μεταξύ των 26 κρατών μελών, στο πετρέλαιο θέρμανσης, παραμένει η Ελλάδα, σύμφωνα με το δελτίο καυσίμων της Κομισιόν, και με τη μέση τιμή του στο Ηράκλειο από το 1,24 ευρώ όπως ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Λυκούργος Σαμόλης, λέει στον 9.84.

Αναφορικά με το πετρέλαιο κίνησης η τιμή του παραμένει πάνω από τα 2 ευρώ και η αμόλυβδη στα 2,07 ευρώ ανά λίτρο.

*Επαναφέρει την ίδια ώρα το θέμα ένταξης των καυσίμων στο Μεταφορικό Ισοδύναμο και για την Κρήτη ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης σημειώνοντας: «Το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τα καύσιμα είναι μέτρο ενίσχυσης της ανάπτυξης στη νησιωτική Ελλάδα και αντιστάθμισμα του αυξημένου κόστους της θαλάσσιας μεταφοράς καυσίμων στα νησιά, σε σχέση με την αντίστοιχη χερσαία.

«Η τοπική οικονομία της Κρήτης έχει άμεση ανάγκη από την εφαρμογή μέτρων που θα ανακουφίζουν τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις από το κύμα των μεγάλων ανατιμήσεων στα καύσιμα και τα βασικά είδη διατροφής.

Έχουν περάσει 3,5 έτη από τη μερική ένταξη της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο. Η κωλυσιεργία της Κυβέρνησης αναφορικά με τη σωστή εφαρμογή του μέτρου, αλλά και με την επέκταση του σκέλους των καυσίμων στα υπόλοιπα νησιά, αποδεικνύει ολιγωρία και αδιαφορία».

Τη συσπείρωση των δυνάμεων της αγοράς των φορέων και του πολιτικού κόσμου ζητά ο Λυκούργος Σαμόλης ώστε να πιεστεί η Κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή.