Πολύωρη και γόνιμη τηλεδιάσκεψη με τον  Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο,  πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022.  
Ο Πρόεδρος  της ΠΟΠΕΚ     κ. Θέμης Κιουρτζής και ο Γ. Γραμματέας της ΠΟΠΕΚ κ. Ιωάννης Μαυράκης, κατά την τηλεδιάσκεψη, ανέπτυξαν σημαντικά ζητήματα  του κλάδου, όπως:       

-η καταπολέμηση της παραβατικότητας σε όλες τις εκφάνσεις της, όπου  ζητήσαμε να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς κοινές υπουργικές αποφάσεις (ΚΥΑ),  προκειμένου να εφαρμοστούν οι νομοθεσίες,  γεγονός που επικρότησε ο Υφυπουργός και μας ενημέρωσε ότι είναι στο τελικό στάδιο για να εκδοθούν, ζήτησε δε την βοήθεια και συνεργασία μας με το αναμορφωμένο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚ)

-η άμεση διακοπή της εφαρμογής του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, η οποία επιφέρει άδικα και εξοντωτικά  πρόστιμα στους πρατηριούχους, όπου ο Υφυπουργός ζήτησε από τους επιτελείς του να σταματήσουν τα πρόστιμα για τον Ήφαιστο και τους ΦΗΜ.

-η πρόταση της ΠΟΠΕΚ περί  επιδότησης  μέρους του ΕΦΚ  καυσίμων κίνησης στις παραμεθόριες περιοχές κατά τα πρότυπα του freedom pass, όπου ο Υφυπουργός ζήτησε από τους συνεργάτες του να ξεκινήσει η επεξεργασία της επιδότησης των καταναλωτών στις παραμεθόριες περιοχές και εμείς του προτείναμε σε σχετική ερώτησή του,  το δοκιμαστικό στάδιο να ξεκινήσει από την Κομοτηνή.

-επίσης ο περιοδικός  έλεγχος που διενεργείται από τα τελωνεία για τις  πωλήσεις  υγραερίου πρατηρίων να γίνεται μέσω της εφαρμογής,   my data, καθώς και η δυνατότητα  ηλεκτρονικής τήρησης βιβλίου διακίνησης υγραερίου.

Με ικανοποίηση διαπιστώθηκε η βούληση και η ειλικρινή διάθεση του Υφυπουργού  να συνεργαστεί με την Ομοσπονδία μας και να  συνδράμει ουσιαστικά στα δίκαια προαναφερόμενα αιτήματα του κλάδου. 

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης και ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείων  & ΕΦΚ  
κ.  Κωνσταντίνος  Μουρτίδης. 

πηγή popek.gr