Τι είναι το IRIS που επιβάλλεται στους ελεύθερους επαγγελματίες από 1 Ιανουαρίου 2024

Τι είναι το σύστημα IRIS

Το συγκεκριμένο σύστημα δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς ποσών έως και 500 ευρώ χωρίς επιβάρυνση, από τον αποστολέα στον δικαιούχο, μέσα από το κινητό, αφού γίνει σύνδεση στην εφαρμογή της εκάστοτε τράπεζας.                                                                                                     Μάλιστα, οι μεταφορές αυτές μπορούν να γίνουν από και προς τις επαφές που βρίσκονται στο κινητό τηλέφωνο του κάθε χρήστη ή χρησιμοποιώντας το ΑΦΜ της εκάστοτε επιχείρησης.

Η ενεργοποίηση του συστήματος IRIS είναι πολύ εύκολη και γίνεται μέσα από την εφαρμογή της τράπεζας στην οποία έχετε λογαριασμό, χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας σε κάποιο υποκατάστημα.Η μεταφορά των χρημάτων είναι ταχύτατη και ολοκληρώνεται σε δευτερόλεπτα       εντελώς δωρεάν και για τα δύο μέρη.  

Σύμφωνα με τη ΔΙΑΣ, το σύστημα IRIS επιτρέπει σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες να εισπράττουν εντός δευτερολέπτων οφειλές από πελάτες          
τους άμεσα και εύκολα.

Οι πελάτες εκτελούν τις πληρωμές τους γνωρίζοντας μόνο τον αριθμό του κινητού ή τον ΑΦΜ της επιχείρησης, χωρίς να γνωρίζουν το ΙΒΑΝ της.
Αρκεί να έχουν ενεργοποιήσει και τα δύο μέρη την υπηρεσία IRIS στο mobile banking. Προς περαιτέρω διευκόλυνση του πελάτη, η επιχείρηση μπορεί να παρέχει τον αριθμό κινητού ή ΑΦΜ σε μορφή κωδικού QR προς σάρωση.
Η διαδικασία της είσπραξης ολοκληρώνεται εντός λίγων δευτερολέπτων και η επιχείρηση ή ο επαγγελματίας ενημερώνεται άμεσα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Καταναλωτές και επιχειρήσεις δεν έχουν την παραμικρή χρέωση για τις συναλλαγές έως 500 ευρώ.

ΑΠΟ 1/1/2024 ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ IRIS ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ.