Σ.Π.Π.Η • Σύνδεσμος Βενζινοπωλών Ηρακλείου

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΩΛΗΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Σ.Π.Π.Η.)

Ηράκλειο, 15 Μαρτίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαοτική κατάσταση έχει δημιουργηθεί στην αγορά, λόγω των συνεχόμενων καθημερινών πρωτοφανών και ακραίων διακυμάνσεων που επήλθαν στα καύσιμα.

 Η επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των καυσίμων έως 30 Ιουνίου 2022 έχει δημιουργήσει σημαντικές ανισότητες και αποκλίσεις στις τιμές καυσίμων λιανικής, καθώς λόγω των καθημερινών άνευ προηγουμένου  υψηλών  ανατιμήσεων στα καύσιμα,  διαφοροποιείται η τιμή πώλησης ανά πρατήριο ανάλογα με την ημερομηνία εφοδιασμού του κάθε πρατηρίου.       

Το φαινόμενο αυτό εντείνεται κατά τη σύγκριση με τις τιμές καυσίμων στην περιφέρεια, όπου το ύψος των καταναλώσεων είναι συγκριτικά σαφώς περιορισμένο σε απομακρυσμένες περιοχές με ελάχιστους κατοίκους.  Γεγονός το οποίο προκαλεί  σύγχυση και εκνευρισμό στον καταναλωτή όταν αντικρύζει χάσμα ή απότομη εντυπωσιακή αύξηση τιμών.

Σχετική έκτακτη συνάντηση επί του θέματος πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου
κ. Νικόλαο Συριγωνάκη, ο οποίος  αφουγκράστηκε  την ανησυχία του κλάδου αναφορικά με τις επιπτώσεις και προεκτάσεις που προκάλεσε η επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των καυσίμων, σε συνάρτηση με τις τεράστιες ανοδικές διακυμάνσεις των καυσίμων.   

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΩΛΗΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Σ.Π.Π.Η.)