Το ποσό των 6.350 ευρώ έχασε ένας 49χρονος από το Ηράκλειο ο οποίος έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης. Ο ίδιος είχε καταβάλει χρήματα σε επενδυτική εταιρεία που δραστηριοποιούνταν και στον τομέα των κρυπτονομισμάτων και προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν είχε εξαπατηθεί άρχισα να διερευνά στο διαδίκτυο επενδυτικές παραμέτρους.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, κατά την έρευνά του αυτή εντόπισε έναν άγνωστο που εμφανίστηκε ως δικηγόρος από το Ηνωμένο Βασίλειο και ο οποίος έπεισε τον 49χρονο ότι είχε εξαπατηθεί και ότι είχε τη δυνατότητα να τον εκπροσωπήσει νομικά και να του εξασφαλίσει αποζημίωση που θα έφτανε τα 40.000 δολάρια.

Το θύμα της ηλεκτρονικής απάτης πείστηκε για τη φερεγγυότητα του συνομιλητή του και προκειμένου να ξεκινήσει η συνεργασία άρχισε να καταβάλλει στον «Βρετανό δικηγόρο» προμήθειες, έξοδα παραστάσεων και προκαταβολές που έφτασαν τα 6.350 ευρώ.

Όταν, όμως, διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα απάτης, προέβη στη σχετική καταγγελία στις αρχές. Η ΕΛ.ΑΣ, διερευνά την υπόθεση, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

newsbomb.gr