Πειραγμένες αντλίες ώστε να κλέβουν τους οδηγούς, χρησιμοποιούσαν πρατηριούχοι υγρών καυσίμων στην Κρήτη, οι οποίοι πλέον είναι αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, η δράση των πρατηριούχων υγρών καυσίμων δεν κράτησε για πολύ, καθώς εντοπίστηκαν μέσα από τη συντονισμένη δράση των Ενώσεων βενζινοπωλών και της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι επιτήδειοι χρησιμοποιούσαν ως «κράχτη» το υποτιθέμενο «φτηνό καύσιμο», και οι οδηγοί συνέρρεαν μαζικά στα πρατήριά τους. Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Νομού Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης, ο οποίος συμβούλεψε τους καταναλωτές να αποφεύγουν το «φθηνό καύσιμο» και να κοιτάζουν πάντοτε τη μέση τιμή.

Το μαγικό τηλεχειριστήριο

Οι επιτήδειοι όταν αντιλήφθηκαν τους ελέγχους, χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριστήριο που έχουν στα χέρια τους, επανέφεραν την κανονική ρύθμιση, και με αυτό τον τρόπο προσπάθησαν να ξεφύγουν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

«Ας κάνουν οι καταναλωτές την έρευνα αγοράς τους, αλλά όταν βλέπουν μεγάλες αποκλίσεις, να είναι υποψιασμένοι. Διότι, από βενζινάδικο σε βενζινάδικο οι αποκλίσεις δε γίνεται να έχουν μεγάλη διαφορά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι έχουν επιβληθεί τα ανάλογα πρόστιμα, ενώ έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες εντοπίστηκαν δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός στην Αττική, σε πρατήριο υγρών καυσίμων το οποίο διοχέτευε στην αγορά λαθραία καύσιμα

newsbreak